Gratis regnskabsprogram i Excel? Pas på! (2019 guide)

Kan man bruge Excel som et gratis regnskabsprogram? Det kan man godt, men der er mange alternativer, der virker bedre, samt også er gratis.

Går du også og overvejer, om det er tid til at få styr på regnskabsåret? For mange forretningsdrivende er netop regnskabsføringen noget af en udfordring – noget der kan give sved på panden og næsten søvnløse nætter.

Derfor har vi lavet en lille guide til dig, der er interesseret i at vide mere om gode løsninger til regnskabsføring. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan gøre bogføring nemmere for dig selv og din virksomhed – måske kan også du finde et alternativ til Excel med et gratis regnskabsprogram.

Laver du regnskab i Excel? Overvej det en ekstra gang

Der er stadig en del selvstændige og forretningsdrivende, der laver deres bogføring i Excel. De fleste er bekendt med Microsoft Office pakken, og derfor også Excel, og tænker måske at det er det nemmeste sted at lave gratis regnskab.

Men faktisk kan være problematisk at lave sin bogføring i Excel. For når vi foretager vores regnskaber her, er der nemlig en hel del faldgruber, vi er nødt til at være opmærksomme på.

Når du laver din bogføring gratis i Excel, overholder du nemlig ikke lovkrav til regnskab, som blandt andet siger, at du ikke må kunne slette transaktioner. Dette kan som bekendt ske ved et uheld eller et øjebliks uopmærksomhed, og det kan give dig problemer senere hen.

Desuden risikerer du også at lave irriterende slå- og tastefejl, som du så senere skal bruge tid og energi på at trævle op og rette. Noget af det, som flere virksomhedsejere f.eks. har oplevet, når de har lavet bogføring i Excel, er at de ved en fejl pludselig har fået ændret i gamle fakturaer.

Heldigvis findes der andre løsninger i dag, som kan afhjælpe nogle af de fejl, du kan lave i Excel. Læs med nedenfor, og sammenlign et gratis regnskabsprogram til Excel.

Gratis regnskabsprogrammer giver Excel kamp til stregen

Når du overgår fra Excel til et gratis regnskabsprogram, så får du følgende fordele:

  • Automatisk overholdelse af lovkrav til regnskab
  • Et program som er simpelt og nemt at anvende
  • Undgår risiko for at SKAT ikke godkender dit regnskab

Excel er ikke nødvendigvis en dårlig løsning for alle. Men det er umiddelbart en dårligere løsning for de fleste, når der findes et godt alternativ i et gratis regnskabsprogram til Excel, som kan klare arbejdet for dig.

Et gratis regnskabsprogram i forhold til Excel er derfor en ideel løsning for mange. Det holder styr på reglerne, så du ikke behøver, og desuden er det for mange mere intuitivt at bruge end Excel.

Hvorfor er det vigtigt at have styr på sin bogføring?

Mange undervurderer hvor vigtigt det er at have styr på sin økonomi i virksomheden. I værste fald kan det ende med seriøse problemer med Skattestyrelsen, hvis der ikke er styr på for eksempel momsregnskabet.

Når du benytter Excel som et gratis redskab til bogføring, risikerer du, at SKAT ikke godkender dit regnskab. For at sikre god orden i virksomhedernes økonomi, anbefaler SKAT derfor også i dag også at benytte et regnskabsprogram.